Τα Νέα μας
Φεβρουάριος 2016
Τα Dna Centers συμμετείχαν στο παγκόσμιο συνέδριο Αντιγήρανσης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.
Το συνέδριο απευθύνεται σε ιατρούς που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες μεθόδους κοσμητικής ιατρικής και αντιγήρανσης. Κατά τη διάρκεια των 4 ημερών του συνεδρίου πραγματοποιηθήκαν ομιλίες και σεμινάρια με τη συμμετοχή κορυφαίων ιατρών από όλο τον κόσμο από το χώρο της δερματολογίας και της κοσμητικής ιατρικής. Περισσότεροι από 3500 γιατροί από 40 χώρες παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου που αφορούσαν τις πιο σύγχρονες ιατρικές τεχνολογίες και μεθόδους.
 
 
1 Φεβρουαρίου 2015
Κάθε χρόνο πραγματοποιείται στο Παρίσι το παγκόσμιο συνέδριο αντιγήρανσης IMCAS. Κατα την διάρκεια του παρουσιάζονται οι πιο καινοτομικές και σύγχρονες εξελίξεις στην κοσμητική ιατρική για την αντιγήρανση. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι επιστημονικοί συνεργάτες των Dna Centers ήταν εκεί.
 
 
14 Νοέμβρίου

Πολιτισμός και προάσπιση της υγείας με την πρόληψη του Διαβήτη

Η Ελληνική Διαβητολογική εταιρεία και ο Σύλλογος Φίλων του Ζαππείου ντύνουν το Ζάππειο Μέγαρο με το διεθνές μπλε χρώμα του Διαβήτη ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη που είναι κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου.

 
 
Η μοναδική συμμετοχή της Ελλάδας στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη κατά την οποία θα φωταγωγηθούν την ίδια μέρα, 360 ιστορικά κτήρια σε όλον τον κόσμο, και θα μεταδοθεί από παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για την νόσο του Διαβήτη. Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία και ο Σύλλογος Φίλων του Ζαππείου, που σκοποί του μεταξύ άλλων είναι:

α) Η ανάδειξη του Ζαππείου Μεγάρου, ως ιστορικού μνημείου, συμβόλου αρχιτεκτονικής, πολιτισμού και ομορφιάς.
β) Η προβολή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
γ) Η διαφώτιση του κοινού και της νέας γενιάς σχετικά με την ιστορία του και το ρόλο που διαδραμάτισε στο πέρασμα των αιώνων.

Η συμμετοχή στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, φωτίζοντας με το το διεθνές μπλε χρώμα το Ζάππειο Μέγαρο στις 13, 14 & 15 Νοεμβρίου 2012, το μετατρέπει σε ένα πέρα από τα σύνορα της χώρας, σύμβολο ελπίδας για τη νόσο.
Συμβουλές διατροφής για την πρόληψη του Διαβήτη >>
 
16 Οκτωβρίου - Παγκόσμια ημέρα διατροφής 2012

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, ημέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Η Σημασία της Διατροφής για τη
Δημόσια Υγεία

Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι πολλά από τα σοβαρότερα νοσήματα στα οποία αποδίδεται το μεγαλύτερο νοσολογικό φορτίο, συνδέονται άμεσα με παράγοντες που σχετίζονται με τη σύγχρονη διατροφή.

 
Παχυσαρκία
Η παχυσαρκία είναι η συχνότερη διατροφική διαταραχή στις αναπτυγμένες κοινωνίες. Η κύρια αιτία της παχυσαρκίας είναι η λήψη τροφής σε ποσότητα μεγαλύτερη από όσο επιβάλλουν οι φυσιολογικές ανάγκες και η φυσική δραστηριότητα του ατόμου.Ο ορισμός της παχυσαρκίας γίνεται με κριτήριο το δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ = Β/Υ2). Για παράδειγμα, όταν ο ΔΜΣ κυμαίνεται μεταξύ 25 και 30, το άτομο θεωρείται υπέρβαρο, ενώ άνω του 30 θεωρείται παχύσαρκο.

Η παχυσαρκία συνδέεται με την εμφάνιση σειράς σοβαρών παθολογικών καταστάσεων, όπως:
• Σακχαρώδης διαβήτης
• Υπέρταση
• Υπερχοληστερολαιμία
• Στεφανιαία νόσος
• Αγγειακές παθήσεις του εγκεφάλου
• Καρκίνος του παχέος εντέρου και του μαστού
• Παθήσεις της χοληδόχου κύστης και του ήπατος (λιπώδες ήπαρ)
• Αναπνευστικές διαταραχές
• Ουρική αρθρίτιδα και οστεοπόρωση
• Περιορισμός της δραστηριότητας
• Κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα
Πληθυσμιακές μελέτες στον ευρωπαϊκό χώρο δείχνουν ότι η παχυσαρκία (ΒΜΙ>30) έχει αυξηθεί μέσα στην τελευταία μόνο δεκαετία κατά 10-40%.
Στην Ελλάδα, ο επιπολασμός της παχυσαρκίας στον γενικό πληθυσμό βρίσκεται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης. Στους άνδρες άνω των 15 ετών φθάνει το 26%, ενώ στις γυναίκες το 18,2%, που είναι η δεύτερη υψηλότερη μεταξύ των γυναικών.

Πληθυσμιακές μελέτες στον ευρωπαϊκό χώρο δείχνουν ότι η παχυσαρκία (ΒΜΙ>30) έχει αυξηθεί μέσα στην τελευταία μόνο δεκαετία κατά 10-40%.

Στην Ελλάδα, ο επιπολασμός της παχυσαρκίας στον γενικό πληθυσμό βρίσκεται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης . Στους άνδρες άνω των 15 ετών φθάνει το 26%, ενώ στις γυναίκες το 18,2%, που είναι η δεύτερη υψηλότερη μεταξύ των γυναικών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, προκύπτουν τα εξής:

 
     
Στις ηλικίες 15-24 ετών: Η Ελλάδα παρουσιάζει στους άνδρες το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό υπέρβαρων (30%) μετά τη Γερμανία, ενώ στις γυναίκες ένα ποσοστό 13% που βρίσκεται στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα.
• Στις ηλικίες 35-44 ετών: Η Ελλάδα παρουσιάζει στους άνδρες το υψηλότερο ποσοστό υπέρβαρων (69,6%), ενώ στις γυναίκες το τρίτο υψηλότερο ποσοστό (41,9%).
• Στις ηλικίες 55-64 ετών: Στους άνδρες το ποσοστό των υπέρβαρων φτάνει το 71,1% και είναι το τρίτο υψηλότερο μεταξύ των χωρών του πίνακα, ενώ στις γυναίκες το 68,9% και είναι το δεύτερο υψηλότερο.

Σε ό,τι αφορά στην παιδική παχυσαρκία, υπολογίζεται ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν περίπου 3 εκατ. υπέρβαρα παιδιά και ο αριθμός τους αυξάνει κατά 400.000 ετησίως. Το ποσοστό των υπέρβαρων παιδιών υπολογίζεται συνολικά στο 25% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά σε ορισμένες χώρες ξεπερνά το 30%.
     
Κάθε οργανισμός ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, το βάρος και το ύψος έχει διαφορετικές διατροφικές ημερήσιες ανάγκες . Συμβουλευτείτε τον υπεύθυνο διατροφολόγο των DNA, για την προσαρμογή των συμβουλών διατροφής στις δικές σας ανάγκες.
 
 
Οκτώβριος 2012    

Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως ‘Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού’, στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.

 
Τι είναι ο καρκίνος του μαστού
Ο καρκίνος του μαστού είναι μια κακοήθης νεοπλασματική νόσος, η οποία μπορεί να προσβάλλει τον ένα ή και τους δύο μαστούς. Τα αίτια των περισσότερων τύπων καρκίνου του μαστού παραμένουν άγνωστα. Δεν υπάρχει κανένας σίγουρος τρόπος πρόληψης της νόσου. Όμως, ότι η έγκαιρη διάγνωσή της νόσου συνδυάζεται με μεγάλη πιθανότητα πολύ καλής τελικής έκβασης. Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, όπως σημειώνει το iatronet.gr, βρίσκονται τόσο στις καθημερινές συνήθειες μια γυναίκας (απουσία άσκησης, κακή διατροφή, αυξημένο σωματικό βάρος, μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, κάπνισμα κλπ), όσο και σε κληρονομική προδιάθεση, μέσω κάποιων γονιδίων. Αυξημένες πιθανότητες για καρκίνο του μαστού, έχουν οι γυναίκες με ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένεια, γυναίκες με ιστορικό καλοηθών παθήσεων του μαστού, πρώτη εγκυμοσύνη σε μεγάλη ηλικία, μακροχρόνια έκθεση σε ορμόνες (για παράδειγμα λόγω καθυστερημένης εμμηνόπαυσης) και άλλα.

Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να σας κινητοποιήσουν
Θα πρέπει να φροντίζετε με επιμέλεια να εξετάζετε το στήθος σας σε μηνιαία βάση. Είναι προτιμότερο να το κάνετε περίπου την πέμπτη με έβδομη ημέρα μετά την περίοδο, δηλαδή όταν οι μαστοί δεν είναι οιδηματώδεις και επώδυνοι λόγω του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου.

Να θυμάστε
1) Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού συνδυάζεται πολύ συχνά με πολύ καλή έκβαση (95% πενταετής επιβίωση, αν γίνει η διάγνωση σε αρχικό στάδιο) και βέβαια μπορεί να σώσει τη ζωή σας.
2) Μην εφησυχάζετε επειδή δεν έχετε επιβαρημένο οικογενειακό ιστορικό ή πιστεύετε πως δεν ανήκετε στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Πρέπει να είστε έτοιμες και ενημερωμένες για παν ενδεχόμενο.
3) Μην αμελείτε τη μηνιαία αυτοεξέτασή σας και μη φοβάστε να κάνετε μαστογραφία. Πρόκειται για ασφαλή και εύκολη στη διεξαγωγή απεικονιστική μέθοδο, η οποία μάλιστα ανιχνεύει έναν όγκο τουλάχιστον δύο χρόνια νωρίτερα από τη στιγμή που θα είναι δυνατή η ψηλάφησή του.
4) Δεν χρειάζεται να τρομοκρατηθείτε αν εντοπίσετε κάποιον όζο στο μαστό σας. Ο μαστός προσβάλλεται και από άλλα καλοήθη νοσήματα και εκτός αυτού θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μεγάλο ποσοστών των όγκων δεν είναι κακοήθεις.
     
Σεπτέμβριος 2012    
Συμβουλές διατροφής αποτοξίνωσης μετά τις καλοκαιρινές διακοπές
Μετά από μια καλοκαιρινή περίοδο όπου οι περισσότεροι ξεφύγαμε των διατροφικών συνηθειών μας το πιο χρήσιμο για την κινητοποίηση του βασικού μεταβολισμού και εγρήγορση του είναι η εφαρμογή μια ολιγοήμερης αποτοξίνωσης και τα παραπανίσια κιλά των διακοπών μπορούν να χαθούν μέσα σε 3 εβδομάδες.

Tips Διατροφής:

 • Πίνετε άφθονο εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό κατά την διάρκεια της ημέρας.
 • Καταναλώνετε φρούτα εποχής
 • Καταναλώνετε άφθονα λαχανικά εποχής κυρίως βιολογικά αφού έχουν σαφές πλεονέκτημα από τα συμβατικά καθώς η καλλιέργεια τους δεν επιβαρύνεται από λιπάσματα και χημικά
 • Περιορίστε γάλα και τυριά από αγελαδινό γάλα
 • Καταναλώστε προϊόντα ολικής άλεσης, οι φυτικές ίνες αυξάνουν καύσεις μεταβολισμού και αποτοξινώνουν τον οργανισμό
 • Καταναλώνετε άπαχη πρωτεΐνη όπως ψάρι
 • Πίνετε 5 φλ.τσ πράσινο τσάι ή λουίζα
 • Αποφύγετε την κατανάλωση αλατιού και σταδιακά θα περιοριστούν οι κατακρατήσεις
 • Καταναλώστε στο πρωινό νερό με λεμόνι, ρόφημα καλής πηγή βιταμίνης C και ευεργετικό για την λειτουργία του ήπατος και του γαστρεντερικού
 • Καταναλώστε ανάλατους ξηρούς καρπούς
 • Καταναλώστε όσπρια περιέχουν ουσίες με αντιοξειδωτική δράση, χρήσιμες για να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες
 • Καταναλώστε σουσάμι εκτός ότι περιέχει πολύτιμες φυτικές ίνες, ενεργοποιεί την λιπόλυση.
Κάθε οργανισμός ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, το βάρος και το ύψος έχει διαφορετικές διατροφικές ημερήσιες ανάγκες.

Συμβουλευτείτε τον υπεύθυνο διατροφολόγο των DNA, για την προσαρμογή των συμβουλών διατροφής στις δικές σας ανάγκες.
 
 
25 Νοεμβρίου 2011    
Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών    
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.
 

Στατιστικά Στοιχεία για την Ελλάδα:

 • Η βία κατά των γυναικών είναι κυρίως υπόθεση ενδοοικογενειακή, καθώς το 68% των γυναικών που υπέστησαν κακοποίηση είναι έγγαμες.
 • Η αντίληψη ότι η κακοποιημένη γυναίκα είναι συνήθως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και εισοδήματος, δεν επιβεβαιώνεται. 7 στις 10 γυναίκες - θύματα είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή και ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης. Το ίδιο ισχύει και για την οικονομική κατάσταση, καθώς 6 στις 10 γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση βρίσκονται σε μέτρια ή καλή οικονομική κατάσταση.
 • Περισσότεροι από τους μισούς δράστες είναι δευτεροβάθμιας ή ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ ένας στους δέκα εκ των δραστών είναι άνεργος.
 
Νοέμβριος 2011    
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ dna με Sprider Stores    

Η αλυσίδα των Sprider Stores, η μεγαλύτερη Ελληνική αλυσίδα ένδυσης και ειδών οικιακού εξοπλισμού με συνεχή ανάπτυξη από το 1971, συνεργάζεται με τa  dna.

Για τις εκδηλώσεις των dna τα Sprider Stores προσφέρουν στα τυχερά μέλη δωροεπιταγές αξίας 25€.

Οι τυχεροί επιλέγονται μέσα από κληρώσεις που γίνονται στα καταστήματα των dna σε ημέρες εκδηλώσεών τους. Τα dna παραδίδουν την δωροεπιταγή στους τυχερούς δίνοντάς τους την δυνατότητα να επισκεφτούν οποιοδήποτε κατάστημα Sprider Store.

 
 
Ιανουάριος 2011
Τα dna δίπλα στην «Φροντίδα»

Τα dna στηρίζουν την ομορφιά σε όλες της τις διαστάσεις και πάνω από όλα στην ποιότητα ζωής. Γι`αυτό βρίσκονται δίπλα στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» που δραστηριοποιείται κατά της ενδο-οικογενειακής βίας.
περισσότερα>>

Σας προσκαλούν να δώσετε το παρόν ενισχύοντας το έργο τους. www.frontida.org
 
Νοέμβριος 2010    
Συνεργασία dna με νερό “FIJI”    
To φυσικό μεταλικό νερό “Fiji” παράγεται και εμφιαλώνεται στα νησιά Fiji, ένα από τα τελευταία παρθένα οικοσυστήματα του πλανήτη. Το νερό Fiji είναι πραγματικά μοναδικό, λόγω του φιλτραρίσματος του από τον ηφαιστειακό βράχο, προσθέτοντας του φυσικά ζωτικά μεταλλικά στοιχεία απαραίτητα για την υγεία και την ομορφιά μας. Με αφορμή την παγκόσμια μέρα της διατροφής (16/10) αφιερώνουμε ολόκληρο τον μήνα στο πιο πολύτιμο αγαθό της διατροφής μας: Το νερό!!
 
     
Νοέμβριος 2010    
Συνεργασία με Kraft    
To Philadelphia είναι εκλεκτό τυρί που μπορεί να συνοδέψει την διατροφή μας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τώρα η πλούσια γεύση του υπάρχει σε light με 12% λιπαρά μόνο, ώστε να φροντίζουμε και την διατροφή μας. Νέες γεύσεις όπως φέτα-αγγούρι, κατσικίσιο τυρί με λιαστή ντομάτα, γιαούρτι, σκόρδο όπως επίσης και cottage καλύπτουν μια μεγάλη γευστική ποικιλία με χαμηλά λιπαρά από 4,9% έως 13%. Με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά της παχυσαρκίας αφιερώνουμε ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο στην υγιεινή διατροφής μας με γευστική όμως απόλαυση των τυριών Philadelphia!
 
     
Νοέμβριος 2010    
Μεγάλη αποκλειστική ακαδημαϊκή και επαγγελματική συνεργασία των dna με τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.
   
Βάσει της συνεργασίας αυτής, τα dna ενισχύουν την εκπαιδευτική κατάρτηση των σπουδαστών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ με τεχνογνωσία τελευταίας τεχνολογίας και εγγυώνται την πρόσληψη των αριστούχων αποφοίτων της ειδικότητας Αισθητικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ με πιστοποίηση ΟΕΕΚ. Διαχρονικά, τα dna επιλέγουν το ανθρώπινο δυναμικό τους με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η υψηλότερη δυνατή ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Μετά από πολύχρονη συνεργασία και μεγάλο αριθμό αποφοίτων των ΙΕΚ ΞΥΝΗ που έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά στα dna, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα, τα dna επιβεβαιώνουν την υψηλή ποιότητα σπουδών που παρέχεται στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο www.iekxini.edu.gr
 
 
Οκτώβριος 2010    
Τα dna δίπλα στην «Μέριμνα»    
Τα dna στηρίζουν την «Μέριμνα», μια μη κερδοσκοπική εταιρία, την οποία ίδρυσαν το 1995 εννέα έμπειροι επιστήμονες από το χώρο της υγείας και της παιδείας με κύριο σκοπό τη φροντίδα παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια ή το θάνατο οικείου τους προσώπου.
   
 
Καλοκαίρι 2010    
Στρατηγική συνεργασία dna με Lipton Linea    
To Lipton Linea είναι αρωματικό πράσινο τσάι χωρίς θερμίδες και 2πλάσιες κατεχίνες σε σχέση με το κλασικό τσάι. Γιαυτό τον λόγο βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στην απώλεια κιλών. Η συνεργασία με το τσάι Lipton Linea περιλαμβάνει μια σειρά από interactive events στα καταστήματά μας, καθώς και χάραξη κοινής στρατηγικής πορείας των δύο brands DNA και Lipton Linea. Πραγματοποιείται μια σειρά από εκδηλώσεις μέσα στα καταστήματά μας με θέμα: «Οι 20 μέρες που θα αλλάξουν την γραμμή σου», με γευστικές δοκιμές Lipton Linea και διατροφολογικές συμβουλές αποτοξίνωσης και απώλειας βάρους.